Skip to main content

Gipuzkoa por un planeta sostenible

Gipuzkoako foru aldundiatik, janari xahuketaren inguruko saio bat ematera etorri ziren LH 4-5-6ko ikasleei. Gauza ugari ikasi genituen: munduan 1300 miloi elikagai hondakin tona alferrik galtzen dela, hauek gehinbat etxeetan sortzen direla (ogia, fruituak...), ur kantitate handia handia erabiltzen dela elikagaien ekoizpenean... Zer egin beharko genuke? Zerrenda bat egin erosketak egitera joan baino lehen, birziklatzearen eta konposta egitearen garrantzia, soberakinekin errezeta berriak egitea... ELIKAGAIAK APROBETXATZEN PLANETA ETA INGURUMENA ZAINTZEN DUGU.

 

Desde la Diputación Foral de Gipuzkoa, vinieron a dar una sesión sobre el despilfarro de comida a los alumnos de 4º, 5º y 6º de Primaria. Aprendimos que en el mundo se desperdician 1300 millones de toneladas de desperdicios alimentarios, que se generan en los hogares en su mayor parte (pan, frutos...), que se emplea gran cantidad de agua en la producción de alimentos... ¿Qué deberíamos hacer? Hacer una lista antes de ir de compras, la importancia del reciclaje y del compost, hacer nuevas recetas con los excedentes... Aprovechando los alimentos cuidamos el planeta y el medio ambiente.
 

Azken albisteak

2025-04-11
Hilabete honetan bi urteko gelan familia bisita izan da. Ekimen honen bidez, gurasoen ogibidea gure txikiei azaltzeko aukera paregabea izaten da.
2025-04-10
Azken asteetan, gure LHko ikasleak,  bizikleten inguruan aritu dira lanean. Hauen atal ezberdinak ezagutu, beraien funtzioak ulertu eta bizikletak erabiltzerakoan kontutan izan beharreko seguratsun neurriak,...
2025-04-10
DBH1eko ikasleek "Balerdipeko erleak" osatzen dute erlezainen bisita izan zuten. Haiekin liztor beltzari buruz gehiago ikasteko aukera izan zuten, beraien errealitatea gertutik ezagutuz.
2025-04-10
Joan den astean Seaska Ipar Euskal Herriko Ikastolen Federaziotik Ramuntxo etorri zen Uzturpe ikastolara bisitan. LH6 mailan giza eskubideen ikerketari amaiera jarri genion modu honetan.