Skip to main content

Gipuzkoako foru aldundiatik, janari xahuketaren inguruko saio bat ematera etorri ziren LH 4-5-6ko ikasleei. Gauza ugari ikasi genituen: munduan 1300 miloi elikagai hondakin tona alferrik galtzen dela, hauek gehinbat etxeetan sortzen direla (ogia, fruituak...), ur kantitate handia handia erabiltzen dela elikagaien ekoizpenean... Zer egin beharko genuke? Zerrenda bat egin erosketak egitera joan baino lehen, birziklatzearen eta konposta egitearen garrantzia, soberakinekin errezeta berriak egitea... ELIKAGAIAK APROBETXATZEN PLANETA ETA INGURUMENA ZAINTZEN DUGU.

 

Desde la Diputación Foral de Gipuzkoa, vinieron a dar una sesión sobre el despilfarro de comida a los alumnos de 4º, 5º y 6º de Primaria. Aprendimos que en el mundo se desperdician 1300 millones de toneladas de desperdicios alimentarios, que se generan en los hogares en su mayor parte (pan, frutos...), que se emplea gran cantidad de agua en la producción de alimentos... ¿Qué deberíamos hacer? Hacer una lista antes de ir de compras, la importancia del reciclaje y del compost, hacer nuevas recetas con los excedentes... Aprovechando los alimentos cuidamos el planeta y el medio ambiente.
 

Portadako irudia

Azken albisteak

2024-11-13
LH 1 eta LH 2ko ikasleak Orion LH 1. eta 2. mailako ikasleak Orioko Txurruka aterpetxean egon dira 2 egun polit igaroz.
2024-10-30
Uzturpe Ikastolak, bere eguneroko jardun pedagogikoaren aitortza gisa, EXPER STEM SCHOOL LABEL ziurtagiria lortu du, Europako ikastetxeen zientzia eta teknologia ikasarloen gaitasun zigilua, alegia.
2024-10-30
Irailean eman genion hasiera elkarbizitza zirkuluko proiektuari. Talde honek, bizikidetza taldeko kideekin laguntzaz, formazioa  jaso zuen.
2024-10-30
EUSKAL HERRIKO HISTORIA LIBURU HANDIENA BISITATU DUTE Euskal Herriko kostan 100 milioi urterarteko historia irudikatzen duen liburu erraldoia dugu: FLYSCH-a.