Skip to main content

Gipuzkoa por un planeta sostenible

Gipuzkoako foru aldundiatik, janari xahuketaren inguruko saio bat ematera etorri ziren LH 4-5-6ko ikasleei. Gauza ugari ikasi genituen: munduan 1300 miloi elikagai hondakin tona alferrik galtzen dela, hauek gehinbat etxeetan sortzen direla (ogia, fruituak...), ur kantitate handia handia erabiltzen dela elikagaien ekoizpenean... Zer egin beharko genuke? Zerrenda bat egin erosketak egitera joan baino lehen, birziklatzearen eta konposta egitearen garrantzia, soberakinekin errezeta berriak egitea... ELIKAGAIAK APROBETXATZEN PLANETA ETA INGURUMENA ZAINTZEN DUGU.

 

Desde la Diputación Foral de Gipuzkoa, vinieron a dar una sesión sobre el despilfarro de comida a los alumnos de 4º, 5º y 6º de Primaria. Aprendimos que en el mundo se desperdician 1300 millones de toneladas de desperdicios alimentarios, que se generan en los hogares en su mayor parte (pan, frutos...), que se emplea gran cantidad de agua en la producción de alimentos... ¿Qué deberíamos hacer? Hacer una lista antes de ir de compras, la importancia del reciclaje y del compost, hacer nuevas recetas con los excedentes... Aprovechando los alimentos cuidamos el planeta y el medio ambiente.
 

Azken albisteak

LH 1, 2 eta 3 mailetako ikasleek igeriketa ikastaroa izan dute azken hiru aste hauetan. Asko ikasteaz gain, primeran pasa dute!
Lehen Hezkuntza etapari amaiera ematear dauden honetan, LH 6. mailako ikasleak Eureka Zientzia Museoan izan dira elektrizitatearen inguruko tailer batean. 
Joan den asteazkenean Tolosaldeako Eskolako Agenda 2030 Topaketa ospatu zen Tolosako Tringulo plazan. Uzturpe Ikastolako Lehen Hezkuntzako Agenda 30eko ordezkariak bertan izan ziren. 
Proiektuari amaiera emateko Lehen Hezkuntzako laugarren mailako ikasleek Lehen Hezkuntzako lehen mailako ikasleei ipuin kontaketa egin zieten. Esperientzia aberasgarria bezain gustagarria izan zen gure ikasleentzat.