Pasar al contenido principal

Basque Culinary Center elkarlanean

2015/05/20

Uzturpe  Ikastolan 'Ongizatea Sukaldatuz' izeneko proiektu berria jarri da martxan Basque Culinary Centerrekin batera, elikadura osasungarria bultzatzeko bai ikasle eta bai gurasoengan. Horretarako, hainbat sukaldaritza tailer antolatu ditu Uzturpe Ikastolak.

Aste honetan bertan, asteartetik ostirala bitartean ospatuko dira tailer horiek. Goizetan, ikasleak Eroskin egin dituzte sasoiko produktuen erosketak. Gero, BCC-ko bi sukaldariren laguntzaz, produktu horiek sukaldean egin eta bertan bazkaldu dituzte. Ikasleek sukaldean diharduten bitartean, eta hori ardatz izanik, hainbat eduki landu dituzte: erosketak egitea, bertako eta garaiko produktuak, ingurugiroa eta ekoizpenaren kontzientzia hartzea, oinarrizko elikadura ohiturak, garbiketa...

Harrera ona izan dute sukalde tailerrek; LH 5. eta 6. mailako  ikasleak aritu dira sukaldean. Errezeta goxo askiak prestatu zituzten: barazkiak arrautza lorearekin; urraburu marmitakoa eta fruta mazedonia jogurtarekin.

Proiektua osatzeko, gurasoentzako sukaldaritza tailerra ere antolatu du Ikastolak. Bertaratu diren  guraso eta Basque Culinary Center-eko hainbat sukaldarik eman zuten tailerra. Gurasoek honako errezetak prestatu zituzten: orburuak urdaiazpikoarekin, legatza konfitatua eta udareak ardo beltzarekin.

Azken albisteak

2025-02-10
El 4 de febrero celebramos como todos los años la víspera de Santa Águeda. ¡A ver si con nuestros golpes la primavera florece pronto!
2025-02-10
El 3 de febrero todos los alumnos de Primaria se trasladaron con motivo de la festividad de San Blas al barrio de San Blas de Tolosa, donde pudieron comer unas deliciosas rosquillas. Las tradiciones vascas siguen vivas.
2025-02-10
Como todos los años, les ha llegado el día de visitar el gran edificio de Egi a los alumnos de 2 años. A primera hora de la mañana han cogido el autobús y han llegado a la gran ikastola. Allí les esperaban con los brazos...