Pasar al contenido principal

Basque Culinary Center elkarlanean

Uzturpe  Ikastolan 'Ongizatea Sukaldatuz' izeneko proiektu berria jarri da martxan Basque Culinary Centerrekin batera, elikadura osasungarria bultzatzeko bai ikasle eta bai gurasoengan. Horretarako, hainbat sukaldaritza tailer antolatu ditu Uzturpe Ikastolak.

Aste honetan bertan, asteartetik ostirala bitartean ospatuko dira tailer horiek. Goizetan, ikasleak Eroskin egin dituzte sasoiko produktuen erosketak. Gero, BCC-ko bi sukaldariren laguntzaz, produktu horiek sukaldean egin eta bertan bazkaldu dituzte. Ikasleek sukaldean diharduten bitartean, eta hori ardatz izanik, hainbat eduki landu dituzte: erosketak egitea, bertako eta garaiko produktuak, ingurugiroa eta ekoizpenaren kontzientzia hartzea, oinarrizko elikadura ohiturak, garbiketa...

Harrera ona izan dute sukalde tailerrek; LH 5. eta 6. mailako  ikasleak aritu dira sukaldean. Errezeta goxo askiak prestatu zituzten: barazkiak arrautza lorearekin; urraburu marmitakoa eta fruta mazedonia jogurtarekin.

Proiektua osatzeko, gurasoentzako sukaldaritza tailerra ere antolatu du Ikastolak. Bertaratu diren  guraso eta Basque Culinary Center-eko hainbat sukaldarik eman zuten tailerra. Gurasoek honako errezetak prestatu zituzten: orburuak urdaiazpikoarekin, legatza konfitatua eta udareak ardo beltzarekin.

Azken albisteak

Como todos los años los niños y niñas de Uzturpe han tenido la visita de Olentzero y Mari Domingi
El 22 de diciembre los alumnos y alumnas de teatro de 3º y 4º de la ESO han organizado un recorrido especial de Navidad para los alumnos y alumnas de 1º, 2º, 3º y 4º de Primaria. En él se han analizado los ciclos de la...
El 18 de diciembre se celebró la Asamblea General Ordinaria de 2025 de la Sociedad Cooperativa de Enseñanza Uzturpe Ikastola.
En otoño, los alumnos y alumnas de 5º de Primaria han estado recuperando, clasificando y buscando información sobre las hojas que juntaron en los alrededores de la ikastola.