Pasar al contenido principal

Basque Culinary Center elkarlanean

2015/05/20

Uzturpe  Ikastolan 'Ongizatea Sukaldatuz' izeneko proiektu berria jarri da martxan Basque Culinary Centerrekin batera, elikadura osasungarria bultzatzeko bai ikasle eta bai gurasoengan. Horretarako, hainbat sukaldaritza tailer antolatu ditu Uzturpe Ikastolak.

Aste honetan bertan, asteartetik ostirala bitartean ospatuko dira tailer horiek. Goizetan, ikasleak Eroskin egin dituzte sasoiko produktuen erosketak. Gero, BCC-ko bi sukaldariren laguntzaz, produktu horiek sukaldean egin eta bertan bazkaldu dituzte. Ikasleek sukaldean diharduten bitartean, eta hori ardatz izanik, hainbat eduki landu dituzte: erosketak egitea, bertako eta garaiko produktuak, ingurugiroa eta ekoizpenaren kontzientzia hartzea, oinarrizko elikadura ohiturak, garbiketa...

Harrera ona izan dute sukalde tailerrek; LH 5. eta 6. mailako  ikasleak aritu dira sukaldean. Errezeta goxo askiak prestatu zituzten: barazkiak arrautza lorearekin; urraburu marmitakoa eta fruta mazedonia jogurtarekin.

Proiektua osatzeko, gurasoentzako sukaldaritza tailerra ere antolatu du Ikastolak. Bertaratu diren  guraso eta Basque Culinary Center-eko hainbat sukaldarik eman zuten tailerra. Gurasoek honako errezetak prestatu zituzten: orburuak urdaiazpikoarekin, legatza konfitatua eta udareak ardo beltzarekin.

Azken albisteak

2025-04-29
Apirilaren 29an Liburuaren Eguna ospatu da Uzturpe Ikastolan. Euskara Batzordetik egitarau zabala antolatu dute bertako partaideek.
2025-04-11
Este mes en el aula de dos años ha habido visita familiar. Esta iniciativa suele ser una oportunidad única para explicar el oficio de los padres a nuestros pequeños.
2025-04-10
La semana pasada  Ramuntxo  miembro de la Federación de Ikastolas de Iparralde, Seaska, estuvo de visita en  Uzturpe Ikastola.
2025-04-10
Los alumnos de  primero de la ESO  recibieron la visita de los apicultores que forman el colectivo  "Balerdipeko erleak".