Pasar al contenido principal
2017/02/21

 

“BERTOKOA JAN, MUNDUA BURUAN”: Gazteen artean kontsumo arduratsua sustatu nahi duen EAThink proiektua gauzatu dugu Uzturpe Ikastolako LH5.mailakoek.

Tailerrean zehar elikadurari loturiko gai ezberdinak jorratzen dira: gure janariaren jatorria, tokian tokiko eta sasoian sasoiko elikagaiak jatearen garrantziak, elikagai ekoizleen bizi- baldintzak hemen eta beste herrialdeetan… Horretaz gain, tailerraren azken saioan lorontzi- baratza bat garatzeko aukera izan dugu, horren bitartez hazi ezberdinek dituzten argi, bero eta ur beharrak aztertzeko ikerketa- proiektua egin dugu.

 

Portadako irudia

Azken albisteak

2023-06-01
Elikadura burujabetza, euskara eta auzolana korapilatu eta sustatzea da Errigoraren helburu nagusia, eta irailetik aurrera Uzturpeko jantokira bertako arroza, olioa, piperrak edota tomatea eakarriko dituzte, besteak beste.
2023-06-01
Tras tres años de interrupción, una vez más hemos tenido la oportunidad de celebrar Uzturpeguna. Desde aquí también queremos daros las gracias a todos los que os acercasteis a celebrar con nosotros este día tan especial....
2023-06-01
Los alumnos de LH4, hicimos una escapada de dos días al albergue Txurruka de Orio. Allí vivíamos momentos inmejorables juntos y tuvimos la oportunidad de ir conociéndonos más. Todas las fotos aquí.
2023-05-16
Los días 10 y 11 de mayo se celebraron en Alsasua los encuentros PIZTU JAKINMINA. Los encuentros de este año han tenido lugar bajo el paraguas del juego de palabras ko-laborantza, donde varias ikastolas nos han contado su...