Skip to main content
2015/05/20

Uzturpe  Ikastolan 'Ongizatea Sukaldatuz' izeneko proiektu berria jarri da martxan Basque Culinary Centerrekin batera, elikadura osasungarria bultzatzeko bai ikasle eta bai gurasoengan. Horretarako, hainbat sukaldaritza tailer antolatu ditu Uzturpe Ikastolak.

Aste honetan bertan, asteartetik ostirala bitartean ospatuko dira tailer horiek. Goizetan, ikasleak Eroskin egin dituzte sasoiko produktuen erosketak. Gero, BCC-ko bi sukaldariren laguntzaz, produktu horiek sukaldean egin eta bertan bazkaldu dituzte. Ikasleek sukaldean diharduten bitartean, eta hori ardatz izanik, hainbat eduki landu dituzte: erosketak egitea, bertako eta garaiko produktuak, ingurugiroa eta ekoizpenaren kontzientzia hartzea, oinarrizko elikadura ohiturak, garbiketa...

Harrera ona izan dute sukalde tailerrek; LH 5. eta 6. mailako  ikasleak aritu dira sukaldean. Errezeta goxo askiak prestatu zituzten: barazkiak arrautza lorearekin; urraburu marmitakoa eta fruta mazedonia jogurtarekin.

Proiektua osatzeko, gurasoentzako sukaldaritza tailerra ere antolatu du Ikastolak. Bertaratu diren  guraso eta Basque Culinary Center-eko hainbat sukaldarik eman zuten tailerra. Gurasoek honako errezetak prestatu zituzten: orburuak urdaiazpikoarekin, legatza konfitatua eta udareak ardo beltzarekin.

Portadako irudia

Azken albisteak

2024-11-26
Uzturpe ikastolako LH6.mailako ikasleek, UEMArekin elkarlanean eginiko Euskara ikasarloko proiektuaren baitan, bakoitzaren Hizkuntza Biografia sortu dute.
2024-11-26
Azken hilabeteetan, Haur Hezkuntzako hezitzaileok argazki-album pertsonalizatuak sortu ditugu, bertan, gure interesak, zaletasunak eta definitzen gaituzten alderdiak bilduz. Album horiek, lehenik eta behin, irakasle taldean…
2024-11-26
Elkarlanean aritzea ezinbestekoa iruditzen zaigu, horregatik, hona hemen hamaiketako jasangarri bat aurrera eramateko hainbat ideia.
2024-11-13
LH 1 eta LH 2ko ikasleak Orion LH 1. eta 2. mailako ikasleak Orioko Txurruka aterpetxean egon dira 2 egun polit igaroz.